Работим по всички версии за какво е извършено убийството. Не

...
Работим по всички версии за какво е извършено убийството. Не
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Мигрантският натиск е в пика си, част от камерите не работят

Работим по всички версии защо е осъществено убийството. Не ми се коства разумно каналджии да стрелят по наши дежурства. Последният път е стреляно през 52 година. Работи се по 3-4 версии след убийството:  за трафиканти, за каналджии, както и по версията за персонално възмездие. Това съобщи в ефира на БиТиВи гл. секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

По думите му по автомобила е имало голям брой изстрели и счупени стъкла.

" Ситуацията по границата от години не е естествена. Малко над 6000 са граничните служители на реда, само че недостигат към 1200 души. Беше изработен един план и би трябвало до 2 години да се обучат 1260 души ", изясни той.

" Мигрантски напън има, той е в пикова форма, над 140 000 души не са позволени да влязат в страната ", съобщи той и добави, че нарядите ще получат оръжие и в незабавен порядък ще бъдат подготвени и ще преминат през стрелби. " Това би трябвало да стане до седмица - две. Съставът на Министерство на вътрешните работи работи с Макаров като оръжие. Автомобилите ще бъдат снабдени с бронежилетки, само че няма по какъв начин 12 часа да се носят, това ще става при инспекции и преследвания - сътрудниците ще поставят. Ще има по две жилетки на автомобил ", посочи гл. комисар Тодоров.

Що се отнася до това дали гранични служители на реда оправят оградата с колани и шума, той съобщи: Натискът е голям и всекидневен и преди да пристигна групата за възобновяване на оградата, то би трябвало да се направи нещо с подръчни средства.

Тодоров е безапелационен, че част от камерите не работят. " Сключена е нова социална поръчка за поддръжка на техническите уреди. Взети са ограничения в незабавен порядък да бъдат поправени ", изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му на доста места би трябвало да се слагат камери и има още какво да се направи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР