Работим по някои от исканията им, очакваме вместо да се

...
Работим по някои от исканията им, очакваме вместо да се
Коментари Харесай

Ананиев иска диалог с лекарите, а не протести

Работим по някои от настояванията им, чакаме вместо да се разбираме посредством медиите или с протестни заявления, когато са подготвени да седнем на масата и да продължим разговора. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев за митинга на персоналните лекари, който се организира през днешния ден, след конференция в НДК след Неформалното съвещание на Съвета на министрите на опазването на здравето.

„ Запознати сме със всички претенции на общопрактикуващите лекари. Започнахме разговора преди месец и половина. Тогава се разбрахме да го продължим, когато те имат съответни оферти ", уточни той. „ Примери, че работим са извинителните бележки на учениците, амбулаторният лист, който направихме. Мъчим се улесним работата им, да понижим административната тежест ", разяснява Кирил Ананиев.

„ Откровено казано бях доста неприятно сюрпризиран от това, че те навръх днешния ден, когато се събира Съветът на министрите на опазването на здравето взеха решение да показват недоволството си ", сподели още здравният министър.

" Убедени сме, че опазването на здравето има своето място сред предпочитаните политики на Европейски Съюз. То е една от сферите, които работи най-вече за хората, добави Ананиев. - Имахме работлив спор във връзка с бъдещето на опазването на здравето в европейските политики. Този спор ще продължи намерено и почтено ", уточни той и добави, че въпросът ще се дебатира на Редовния съвет на здравните министри на 22 юни.

Министър Ананиев изясни, че на Неформалното съвещание е разисквана и тематиката за достъпността на медикаментите. „ Убедени сме, че медикаментите не са просто стока, а артикул, с който се лекуват жителите. Лекуват се дейно и на налични цени ", съобщи той. „ Заедно с Европейска комисия ще намерим решение, което ще даде добавена стойност за всички европейски жители ", сподели още здравният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР