Работил съм със сегашния премиер и при предния служебен кабинет

...
Работил съм със сегашния премиер и при предния служебен кабинет
Коментари Харесай

Махат ме заради удара срещу руските шпиони, убеден е вече бившият шеф на ДАНС

" Работил съм със настоящия министър председател и при предния длъжностен кабинет на президента Радев. Единствената разлика от този момент е, че допуснахме неточности. Като това, че в последната година разкрихме мрежи на непознати разузнавания и по-специално последната шпионска мрежа, обвързвана с Русия ".

Това съобщи пред публицисти някогашният към този момент ръководител на ДАНС Димитър Георгиев. По-рано през днешния ден служебното държавно управление предложи на президента Румен Радев да уволни Георгиев и да назначи на поста Пламен Тончев. Като претекстове за уволнението министър председателят Стефан Янев уточни уронване престижа на службата и политически претекстове в работата на Георгиев.

Георгиев от своя страна разкри, че първите данни, които служебният министър председател е изискал от ДАНС, са били свързани точно с последния шпионски скандал. 

Той обаче отхвърли да упрекна Янев за връзки с мрежата от военни, шпионирали за Русия. Георгиев отхвърли повече детайлности, тъй като имал възбрана от прокуратурата.

Притеснително е, че на настоящия вицепремиер Бойко Рашков му е лишен достъпът до класифицирана информация за три години. Изтекоха две и остава още една, а отнемането на позволява не е обжалвано, съобщи още уволненият началник на ДАНС.

 

Във вторник ДАНС е дала отчет на премиера Янев по вътрешната инспекция дали са подслушвани политици. Георгиев разгласи, че обвиняванията от страна на Атанас Атанасов са несъстоятелни, само че не отговори на въпроси дали политици са попадали в СРС-та на организацията около други разработки.

Георгиев недоумявал с какво е уронил престижа на ДАНС, откакто организацията е награждавана от партньорски служби и е позволена в контраразузнавателния Шенген.

" Благодаря на всички сътрудници, тъй като дълги години работихме дружно професионално. Чакам си указа и ще си потегли с високо вдигната глава ", съобщи Димитър Георгиев. " Работил съм с пет разнообразни държавни управления и до момента в който нямаше разкрития по шпионски мрежи, нямаше проблем ", отговори той на обвиняванията, че е изпълнявал политически поръчки. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР