Работи се усилено с Гърция и Румъния за структуриране на

...
Работи се усилено с Гърция и Румъния за структуриране на
Коментари Харесай

Асен Василев: Работим усилено за жп трасето от Александруполис до Русе и Силистра

„ Работи се интензивно с Гърция и Румъния за структуриране на коридора Север – Юг, който стартира с автомагистрала и бързо жп трасе от Александруполис, надлежно до Русе и Силистра “.

Това съобщи министърът на финансите Асен Василев при откриването на годишната конференция на Европейската капиталова банка (ЕИБ). Той добави, че страната ни има доста сериозна стратегия за възстановяване на инфраструктурата и работи изключително добре с Европейската капиталова банка.

„ Проектите са разнородни, като огромните вложения са в енергетиката и в инфраструктурата, което е обикновено за обичайна активност, която интернационалните банкови институции развиват в страната. В т. ч. има и такива, които са почнали още преди присъединението ни към Европейски Съюз и са сполучливо приключени “.

По думите му сега се изготвя междуправителствена конвенция и се работи по основаване на обща компания. Целта е тя да ръководи този важен план и той да има резистентност, без значение от евентуални политически турбуленции . Министър Василев означи, че българските институции ще работят с Европейска инвестиционна банка като един от финансиращите сътрудници.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР