Работи се по всички версии, в това число и за

...
Работи се по всички версии, в това число и за
Коментари Харесай

Прокуратурата ще нищи всички версии за изчезването на Сашо от Перник

Работи се по всички версии, включително и за похищение. Разследващите ще ревизират и дали появяването на Сашко не е обвързвана с оповестената от татко му премия от 100 000 лева Това съобщи през днешния ден прокурор Албена Стоилова, представител на Окръжната прокуратура в Перник, която информация за следствието по случая с изчезналия Сашко, който беше открит през вчерашния ден след 9-дневно търсене. Детето беше открито в надълбоко дере в региона на радомирското село Червена могила.

" Това, че детето е оживяло без вода и храна повече от седмица буди подозрение, че може да е държано принудително ", сподели още Стоилова.

Предстоят разпити на спасителите на детето, чака се и разпит на майката, която се чака в България:

" Ще разпитаме и майката по един или по различен метод. Тя към момента не е в България. По нейни данни, има настройката да пристигна. Тя искаше да завърши издирването на детето и се надяваме това да бъде по този начин ".

Прокурор Стоилова посочи още, че следва да бъде предоставена съдебно-медицинска експертиза за положението на детето след 9 дни в неопределеност: " Все още не е открито по какъв начин се е движил и дали се е движил. Това ще бъде предмет на следствието. Ние ще проверим в това число и това дали детето не е държано някъде, дали това положение дава отговор на подобен дълъг престой навън, без интервенция на друго лице ".

Очаква се резултатът от здравната експертиза, през вчерашния ден детето не е говорило, следва да бъде изработен опит за диалог с него.

Днес ще бъде изработен и подробен оглед на мястото, където е открито момчето, сподели Албена Стоилова.

Александър е настанен в " Пирогов ". Детето е в реанимацията на незабавната болница, само че единствено за наблюдаване, сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Сашко е без следи от принуждение. Според лекарите в " Пирогов " момчето е изкарало нощта умерено и е в положително общо положение.

Бащата на момчето - Александър Цветанов благодари и на всички, които се включиха в издирването:

" Добре е Алексчо и това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, благодаря ви! ".

В огромната акция по издирването на 12-годишния Александър се включиха служители на реда, планински спасители и над 9000 доброволци, а бащата разгласи 100 000 лева премия за информация, напомня БНР.

Спасителите оповестиха, че не желаят парите.

Александър Цветанов благодари на всички нощес и с прочувствен пост във Facebook:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР