Работи се по въпроса за среща между Турция и Европа,

...
Работи се по въпроса за среща между Турция и Европа,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Водят се разговори за провеждане на Мини Давос в България

Работи се по въпроса за среща сред Турция и Европа, като остава единствено установяване на дата, стана ясно от изявление на министъра на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова пред Българска национална телевизия. Тя съобщи че в срещата ще е във формат: " ръководителят Туск, Жан Клод Юнкер, министър председателят Борисов, Ердоган и госпожа Могерини. Това е форматът на среща на високо равнище, на която да бъдат извършени значимите диалози за връзките ЕС-Турция ".

По думите на Лиляна Павлова, България е спечелила вниманието на бизнеса, взел присъединяване в на международния стопански конгрес в Давос, а доказателство за това е фактът, че се водят диалози за осъществяване на " Мини Давос ", като този път в България ще бъдат поканени международните водачи в бизнеса, вложителите. Тази среща е значима в подтекста на основаването на работни места. По време на европредседателството наш приоритет е да убедим бизнеса да влага у вас и да остане тук.

„ Успяхме да се възползваме от визитата си в Давос освен като слушатели. Фокусът тази година беше Европа. Тя се завърна на световната сцена като един сериозен фактор - сподели Павлова. - Атмосферата, която основава Давос, дава опция за по-неформални контакти с бизнеса, само че и с междуправителствените ръководители. Тази година Европа е съществена тематика на Давос. Миналата беше Китай, по-миналата Съединени американски щати. Европа се завръща със самочувствие, с доста мощни изявления и присъединяване на немския канцлер Ангела Меркел, президента Макрон. Важно беше и присъединяване на България, срещите на държавните глави по тематиката за Западните Балкани и по тематиката Новата Европа, каква Европа желаеме като фактор “.

Лиляна Павлова уточни, че от европейските водачи има доверието в министър-председателя Бойко Борисов, а България е получила една доста висока оценка на първата неофициална среща по тематиката за сигурност. " Трябва да почистим имиджа на Балканите, че са единствено страни, които основават проблеми. ", посочи министърът. „ Целта ни е да покажем тази вероятност и на Европейските страни, само че и свързаността на жителите “, разяснява Лиляна Павлова.

По отношение на митингите в България - през днешния ден за лъвчетата в Разград, преди този момент за лифта в Пирин и така нататък, Лиляна Павлова уточни, че те са нещо естествено на всички места в демократичните страни по света. Тя обаче беше безапелационна, че не е неприятно да има митинги, само че по-добре е да има конструктивност, тъй като по-добри резултати се реализират с разговор. Павлова се съгласи, че от време на време институциите в България не работят с мечтаната скорост, само че проблемите не се подценяват.

Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз беше безапелационна, че вотът на съмнение е бил един спектакъл, " един филм, който беше подгряван предпремиерно с огромна реклама, а не докара до нищо. То беше проявление по-скоро на политическа интензивност и на едни мускули, които се спукаха, тъй като нямаше какво да кажат и да покажат. Що се отнася до Делян Добрев, както знаете той си отдръпна оставката. Тук към този момент е въпрос на парламентарното и конституционното решение и надлежно позицията. Това е, може би би трябвало на равнище Парламент, ние сме парламентарна република, да преценяват какъв е правилникът за гласоподаване волята на един национален фаворит ". Тя добави, че офанзивите на опозицията са естествени, тъй като една съпротива би трябвало да е дейна. По думите й, когато опозицията е градивна, оказва помощ, само че когато просто нападна, това е контрапродуктивно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР