Работи се по установяване на точната възраст на Омар Аднан,

...
Работи се по установяване на точната възраст на Омар Аднан,
Коментари Харесай

Още търсят колко е годишен убиецът Омар

Работи се по определяне на точната възраст на Омар Аднан, упрекнат за злополуката с рейс с мигранти в Бургас, при която починаха двамата служители на реда. Чрез Министерството на външните работи ще бъде поискана информация от посолството на Сирия. Ако се откри, че Омар не е 15-годишен, а пълновръстен, има опция да му бъде наложено по-строго наказване.

Разследването е в начален стадий. Данните за възрастта на Омар са съгласно характеристичната информация, с която разполагаме, уточни районният прокурор Мария Маркова:

„ Това са данни, декларирани от самото лице, в съответните заявления, които те попълнят, когато влизат в страната. В развой на определяне е, като надлежно опити в тази тенденция ще бъдат първо направени посредством Външно министерство и посолството на Сирия, както и в Република Турция. От видно-характеристичната информация се открива, че родителите имат документи за идентичност, което допуска, че поради десетмесечния им престой в Турция, може би и той има издадени. Ако не бъдат открити такива, надлежно ще се подхващат ограничения по други начини на Наказателно-процесуален кодекс, а точно назначението на съдебно-медицински и антропологични експертизи за определяне на действителната възраст. Ще създадем всичко допустимо това да бъде реалност “.

Прокурор Маркова посочи, че международно-правна помощ в страни като Сирия доста мъчно се извършва, а от време на време даже и не се случва. В някои случаи лишава и към две-три години. Според статистиката доста са се повишили каналджиите от други страни. Сред тях има украинци, грузинци, молдовци, сърби, французи, македонци и от арабските страни, добави Маркова.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР