Работи се по установяване на истинската самоличност на лицето, подало

...
Работи се по установяване на истинската самоличност на лицето, подало
Коментари Харесай

Търсят кой е изпратил бомбените заплахи в училищата

Работи се по определяне на същинската идентичност на лицето, подало сигнала за бомбените закани в учебните заведения, заяви в Перник основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Имейлът е бил подаден от лице с две имена. Опитваме се да установим същинската му идентичност, сподели той:

" Тревожно е това събитие, през вчерашния ден е получен сигнал в електронната поща на 112 от лице с две имена, което твърди, че в днешния ден на територията на цялата страна във всички образователни заведения ще избухнат взривни устройства. Разбира се, подхванали сме ограничения по процедура с учебните управления, с локалните управляващи. Извършени са инспекции на място и досега няма нищо смущаващо ".

В Перник Живко Коцев разяснява и зачестилите случаи на домашно принуждение. Те са нарастнали с над 86% за цялата страна, за област Перник повишаването е още по-голямо– към 200%, сподели основният секретар.

" Виждате, че в по-голяма част от случаите това се дължи на влошени връзки в фамилията и се стига до ескалация - както в София последния случай. Поставили сме си за цел да работим превантивно в съгласуваност с всички институции, тъй че да не се стига до тежки закононарушения, свързани с домашно принуждение ".

Живко Коцев, дружно със зам.-министъра на вътрешните работи Христо Стефанов и зам.-главния секретар Димитър Кангалджиев бяха в Перник за годишния разбор на активността на ОД на Министерство на вътрешните работи за 2023 година, заяви БНР.

Главният секретар похвали дирекцията за постигнатите резултати.

" Дирекцията е записала по-малко закононарушения спрямо 2022 година и с към 3 пункта завишение на разкриваемостта. Положителното е, че няма неразкрити тежки закононарушения ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР