Работи се по три основни версии за инцидент с падналия

...
Работи се по три основни версии за инцидент с падналия
Коментари Харесай

Три са версиите с падналия хеликоптер със загинал пилот край Гърмен

„ Работи се по три съществени версии за случай с падналия край Гърмен хеликоптер, при който почина водачът “, сподели Христо Христов, шеф на „ Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз “. Според него най-вероятната причина може да е краткотрайна загуба на ориентировката , по отношение на влошените метеорологични условия в региона на полета.

„ Втората евентуална причина за това е механически отвод може би на мотор или на системите за ръководство. Третата версия е влошено здравословно положение на водача след на излитането “ , разяснява Христо Христов пред „ bTV “. По думите му повече информация по случая ще има, откакто се направи цялостен оглед на мястото и се види къде са ситуирани отломките от хеликоптера и къде се намира тялото на водача .

„ Може би ударът не е бил внезапен, над шубраци и дървета, по тази причина и системата за идентификация на мястото не е сработила. Това е основало компликации при откриването на авариралото средство “, обясни специалистът. Той напомни, че този вид летателни средства нямат черна кутия .

„ Всяка догадка би трябвало да потвърдим или да отречем на база на обстоятелствата, на останките, които ще намерим и на останалите принадлежности на самата машина “ , уточни Христов. По думите му машината е изхвърчала от стадиона на село Гърмен и след излитането – три четири минути, изчезва от системата за наблюдаване на самата компания за наблюдаване на техните хеликоптери и самолети.

Припомняме ви, че хеликоптерът от гражданската авиация  е пръскал против вредители. Той е изхвърчал от село Гърмен през вчерашния ден, с цел да се прибере в базата в Пловдив, след което е изгубена връзка с него. В акцията по издирването се включи и вертолет „ Кугар “ от Военновъздушните сили. Хеликоптерът и тялото на починалия водач бяха открити нощес в бездна до село Гърмен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР