Работи се по изграждането на система, чрез която ще обединим

...
Работи се по изграждането на система, чрез която ще обединим
Коментари Харесай

След 15 г. членство в ЕС, пак разработваме единен граничен контрол

Работи се по построяването на система, посредством която ще обединим всички структури, имащи отношение към граничния надзор, тъй че те да действат доста по-бързо. Това е декларирал министърът на превоза и известията Николай Събев на среща с шефа на Постоянния секретариат на Транспортната общественост със Западните Балкани Матей Законшек.

Българският министър е посочи, че с цел да се усили успеваемостта на транспортните вериги, би трябвало доста да се съкратят изчакванията по границите. „ Нашата цел е да се основат условия за улеснено прекосяване през всички гранични пунктове, включително и със страните от Западни Балкани “, е показал Николай Събев.

По отношение на Коридор № 8 министър Събев е означи, че за първи път от доста години той се преглежда в целокупност, а не като обособени планове. Това пък усилва добавената стойност на вложенията и смисъла на плана за цяла Европа.

По думите му България, Северна Македония и Албания твърдо поддържат построяването на връзката сред Адриатическо и Черно море и ще работят координирано по плана. „ Трите страни сега приготвяме общо мнение до Европейската комисия за включване на железопътното направление София-Скопие-Тирана-Дуръс в обсега на бъдещия кулоар от TEN-T мрежата „ Западни Балкани “, е коментирал министър Николай Събев.

Паневропейският транспортен кулоар № 8

е един от десетте паневропейски транспортни коридора, който свързва Адриатическо море с Черно море през Албания, Северна Македония и България. Коридорът е интермодален и включва пристанищата, пътищата, стоманените пътища, летищата, комбинираните и интермодалните транспортни инфраструктури - помощни уреди, нужни за ръководство на трафика по маршрута.

Изграждането на транспортната инфраструктура по продължение на Коридор №8 се слага според от политиката на трите страни и Италия.

Наред с коридори № 4, № 7 и № 9 той е един от общо четирите, минаващи през територията на България. Трасето на кулоар № 8 съответствува в сектора София - Пловдив с този на кулоар № 4, а този сектор е част от продължението на кулоар № 10 по направлението Ниш - София - Пловдив - Истанбул.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР