Работи се по две версии за пожара в COVID отделението

...
Работи се по две версии за пожара в COVID отделението
Коментари Харесай

Две версии за пожара в COVID отделението в Сливен

Работи се по две версии за пожара в Коронавирус отделението в МБАЛ „ Хаджи Димитър “ в Сливен, при който починаха трима души. Те са били на апаратна вентилация.

Сигналът за пожара e подаден от инцидентни минувачи в 02:39 ч.

" Поне половин час е имало развиване преди подаване на сигнала.Дюшеците са били от пенополиуретан,т.нар. дунапрен, който е извънредно токсичен при запалване и обособяване на пушек. Така че няколко вдишвания са задоволителни човек да загуби схващане ", съобщи комисар Владимир Демирев, шеф на РДПБЗН – Сливен.

От болничното заведение не обясниха какъв брой личен състав има вечер в Коронавирус бранша и споделиха, че санитарка е реагирала незабавно щом забелязала дима.

" Почна да пищи, 20 минути е горяло съгласно пожарната. Може да е по този начин,но по този начин или другояче аз не съм експерт и не мога да кажа ", съобщи доктор Пенко Пенков,директор на МБАЛ " Хаджи Димитър " -Сливен.

Работните версии на разследвaщите са запалена цигара или недостатък в електроинсталацията.До леглата е открита запалка, а от лечебното заведение настояват, че един от пациентите непрекъснато желал цигари от личния състав.Във съдбовната нощ стаята била заключена от вътрешната страна.

" В никоя стая няма, само че в тази има някакъв ключ,не знам какъв е бил. Персоналът сподели, че постоянно (б.р. пациентът) е идвал да желае цигари и евентуално това е повода ", добави Пенков.

Петима Коронавирус заболели от прилежащи стаи са евакуирани, а околните им обезпокоени обсадиха болничното заведение. Огледите и разпитите не престават. По случая има формирано досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР