Работи се по 7 проекта с компании от сектора на

...
Работи се по 7 проекта с компании от сектора на
Коментари Харесай

Лорер: Работи се по 7 проекта за потенциални инвестиции за над 2 млрд. лв.

Работи се по 7 плана с компании от бранша на автомобилната промишленост за евентуални вложения в размер на над 2 милиарда лева, които ще разкрият нови 4 хиляди работни места. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при откриването на интернационалната конференция Automotive&Mobility Forum 2022, която се организира в София и събира участници от целия район на Балканите и Източна Европа. Участие в конференцията взе и президентът на Република България Румен Радев, оповестиха от пресцентъра на министерството на нововъведенията и растежа.

Аутомотив промишлеността е измежду тези, които са най-иновативни и носят най-голяма добавена стойност. Страната ни може да се трансформира в център за нововъведения за бранша, изключително за електрически автомобили, изясни министърът.

Министър Лорер уточни, че автомобилната промишленост e измежду водещите и е предпочитана за привличане на вложения в страната, като броят на заетите в нея продължава да нараства и през актуалната година.

„ Тенденцията е, че от ден на ден вложители демонстрират интерес да открият у нас, с изключение на производството си, и развойните си центрове “, добави той.

По думите му бъдещето е обвързвано с електрически автомобили и самостоятелните коли. " Можем да бъдем измежду водещите в създаването на програмен продукт за тях. Разполагаме с доста положителни български инженери, чиято съществена активност ще бъде разработка на последващо потомство хардуер и програмен продукт за фирмите от бранша ", акцентира Лорер.

Любомир Станиславов, изпълнителен шеф на „ Аутомотив Клъстер България " разгласи, че към този момент 70 хиляди души работят в бранша в над 350 компании.

На събитието участваха представители на редица компании от автомобилния бранш в България, както и интернационалните посетители от одобрени световни компании.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР