Работещите в столичното метро излязоха на протест. Те искат гаранции,

...
Работещите в столичното метро излязоха на протест. Те искат гаранции,
Коментари Харесай

Работещите в метрото искат гаранции, че ще получат 15% увеличение на заплатите

Работещите в столичното метро излязоха на митинг. Те желаят гаранции, че ще бъдат изпълнени обещанията от февруари за нарастване на заплатите им.

Недоволните излязоха пред постройката на " Метрополитен " в центъра на София, на метри от метростанция " Сердика ", която към този момент не е блокирана, съобщи Българска национална телевизия. Опасенията на към 2000 души, които работят в столичното метро, са че обещанията, дадени им в края на февруари в контракт, който да се подпише с кмета на Васил Терзиев, няма да бъдат изпълнени за 15-процентно нарастване на заплатите, най-малко в този тип, в който е съглашението.

Синдикатите в превоза се разделиха - от КНСБ упорстват всички да получат 15% нарастване, а от КТ " Подкрепа " считат, че тези, които получават по-високи заплати, би трябвало да получат по-малко.

" Хората упорстват да се извърши съглашението на Столична община за 15% нарастване на заплатите на всички работещи в градския превоз. И не разбирам за какво единствено " Метрополитен " има проблем с осъществяването на това съглашение, а в останалите сдружения 15% към този момент са написани ", сподели Александър Шопов, Федерация на превозите синдикати към КНСБ.

37 милиона лв. са обезпечени за увеличение на заплатите. Протестиращите обаче заплашват, че в случай че не се стигне до единодушие с управлението на сдружението, е допустимо да блокират метростанция " Сердика ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР