Работещите в столичното метро излизат на протест в 11 часа,

...
Работещите в столичното метро излизат на протест в 11 часа,
Коментари Харесай

Служители на метрото на протест, готови са да блокират станция "Сердика"

Работещите в столичното метро излизат на митинг в 11 часа, те са в подготвеност да блокират и двата входа на метростанция " Сердика ". Протестиращите желаят гаранции, че обещанията за нарастване на заплатите им ще бъдат изпълнени.
 
Те се притесняват, че подписаното на 26 февруари съглашение с кмета на София Васил Терзиев за нарастване на възнагражденията с 15% няма да се извърши във типа, в който е подписано. Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ поддържа недоволството на служащите и чиновниците.
 
 Софийското метро Софийското метро Източник: Zonanews
Увеличение на заплатите на чиновниците в метрото ще има, сподели Стоян Братоев, шеф на " Метрополитен " ЕАД. Той изясни, че на срещата сред кмета на София Васил Терзиев с шефовете на транспортните сдружения и представителите на синдикатите, на 26 февруари в Столичната община, е контрактувано с 15% нарастване на фонда за заплати в сдружението.
 
Водят се договаряния дали нарастването да е с 15 % за всички чиновници и служащи или на тези с по-високи заплати то да е по-малко, добави Братоев.
 
Най-вероятно обаче нарастването ще бъде 15% за всички чиновници и служащи, защото би трябвало да се направи система за заплатите, която не е направена, уточни шефът на транспортното сдружение, в което работят към 1800 души. Братоев увери, че окончателното решение ще се вземе взаимно със синдикатите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР