Работещите в ресторантьорския бранш да плащат данък върху бакшишите си,

...
Работещите в ресторантьорския бранш да плащат данък върху бакшишите си,
Коментари Харесай

Сервитьорите ще плащат данък върху бакшишите

Работещите в ресторантьорския отрасъл да заплащат налог върху бакшишите си, оферират от финансовото министерство с корекция в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, съобщи

Новият текст планува в облагаемия приход да се включват " всички авансово неопределени спомагателни парични заплащания ". От определение  в  спомагателните разпореждания на закона  излиза наяве, че това са  " заплащания за положително обслужване, които не са авансово избрани, получени при и във връзка осъществяване на трудовите отговорности на служителя, в това число когато не са платени директно от работодателя ".

Събирачите на диворастящи гъби и плодове като боровинки и шипки ще се таксуват с различен налог в размер на 30 лева за всеки месец, през който се правили активността. Изкупвачите пък би трябвало да се записват в Агенцията по горите и да съблюдават периодите за превеждане на събрания различен налог в бюджета.

Събирачите на гъби и диви плодове, в случай че не упражняват друга трудова активност, ще би трябвало да се обезпечават за пенсия и болест за своя сметка, като базата е половин минимална работна заплата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР