Работещите в Мини Марица-Изток излизат за митинг-шествие, което ще се

...
Работещите в Мини Марица-Изток излизат за митинг-шествие, което ще се
Коментари Харесай

Миньорите от Мини Марица-Изток: Готови сме да легнем върху...

Работещите в " Мини Марица-Изток " излизат за митинг-шествие, което ще се организира в София. На него те ще упорстват да бъде обезпечена работата на централите от комплекса на въглища най-малко до 2040 година

Председателят на КТ " Подкрепа " в ТЕЦ-2 е безапелационен, че комплексът би трябвало да работи освен поради чиновниците в него, а поради всички българи, които използват електрическа енергия, съобщи Българска национална телевизия.

" Искаме да покажем, че двата синдиката сме единни в настояванията си, тъй като това е български запас и има още милиони ресурси отсега нататък ", добави той.

Председателят на КНСБ съобщи, че през днешния ден ще желаят обещания от политиците за бъдещето на фамилиите на чиновниците и бъдещите на четирите области, от които са служащите в комплекса.

Според миньорите зелената договорка е пропита с лобизъм и е зложелател за тях. Ако ТЕЦ-овете спрат, ток няма да има в милиони български семейства, изясняват служащите.

Споделят, че живеят в неустановеност и боязън. 110 000 човешки ориси са сложени на карта и е време за незабавни решения, допълват протестиращите.

" Готови сме на всичко - дори да легнем на релсите, с цел да стане ясно, че без комплекса не може ", допълват миньорите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР