Работещите в Холандия ще могат да печелят пари, докато карат

...
Работещите в Холандия ще могат да печелят пари, докато карат
Коментари Харесай

Холандците ще могат да печелят пари, докато карат колело


Работещите в Холандия ще могат да печелят пари, до момента в който карат колело, защото държавното управление желае ходенето на работа с колело да бъде възнаграждавано, като задачата е да се понижат тапите в страната, съобщи Франс прес.

Слезте от автомобила и се качете на колелото, прикани държавният секретар, отговарящ за инфраструктурата, госпожа Стинте ван Вилдховен. Тя предлага работодателите да заплащат на ходещите на работа с колело по 19 евроцента на километър, изминат с велосипед.

Холандия е международно известна с всеобщото потребление на колела. В страната има 22 милиона колелета при население 17 милиона, съгласно асоциацията на автомобилистите (БОВАГ – BOVAG).

Изразът " колело, работа, сън " отразява всекидневния темп на доста работещи, само че в страната, която е много гъсто обитаема, тапите са постоянно събитие.

Целта ни е 200 000 души, които в този момент вървят на работа с кола, да се качат на колелетата и дружно да навъртим още 3 милиарда километра годишно, уточни в известие Стинте ван Вилдховен.

Тя добави също, че чиновниците би трябвало да бъда обезщетени при покупка на ново колело, с което да вървят на работа.

За да насърчи ходенето на работа с колело Стинте ван Вилдховен планува да се срещне с огромните работодатели.

В Холандия над половината от пътуванията с коли са на разстояние 7,5 километра, а над половината от чиновниците живеят на по-малко от 15 километра от работните си места.

С развиването на електрическите колела това е една отдалеченост, която елементарно може да се преодолее, уточни Стинте ван Вилдховен.

Правителството е заделило 100 милиона евро за възстановяване на велоалеите и паркингите при жп гарите през идващите две години и половина, отбелязва уеб сайтът bike-eu.com.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР