Работещите в единствената у нас Специализирана детска болница излязоха на

...
Работещите в единствената у нас Специализирана детска болница излязоха на
Коментари Харесай

Втори протест в Специализираната детска болница в София

Работещите в единствената у нас Специализирана детска болница излязоха на втори митинг. Те упорстват за отпадане на лимитите за банкет, по-високи цени на клиничните пътеки и смяна на статута на болничното заведение.

Протестът на педиатрите беше подсилен от родители на пациентите им.
Елица Иванова - родител: Детски лекари да стачкуват в името на това да могат да лекуват пациентите си просто не е редно.Христина Филипова - родител: Ако сме незабавни, идваме тук. Знаем, че не сме за тук обаче няма къде да отидем.
Специалният статут на болничното заведение ще я направи финансово самостоятелна от Здравната каса, споделят протестиращите.
Д-р Мила Байчева - педиатър в СБАЛДБ " Проф. Иван Митев ": Това ще даде опция да дойдат и пари в болничното заведение. Заплащането е извънредно ниско и заради този факт няма по какъв начин да дойдат нови фрагменти - лекари, сестри. Д-р Пенка Янева - н-к Клиника по гастроентерология СБАЛДБ " Проф. Иван Митев ": Това, че ни виждате, че сме на протест, е лимита, към този момент не може да се работи.  Медиците от софийската педиатрична болница още веднъж излязоха на митинг Медиците от софийската педиатрична болница още веднъж излязоха на митинг
За по-малко от седмица медиците в единствената профилирана болница по детски заболявания у нас излязоха на втори митинг.

Позицията на здравното министерство - смяната на статута ще отнеме доста време. А лечебното заведение ще се влее в новата детска болница, която би трябвало да бъде подготвена до две години. Педиатрите желаят и отпадане на лимитите за банкет.
Доц. Димитър Калайков: Когато настъпи 20 или 25 число ние започваме да ограничаваме приема, тъй като знаем,че тази надлимитна активност няма да ни бъде платена и това за сметка на нашите приходи, които така и така са мизерни.
Зам.-министър Бойко Пенков ще предложи на Здравната каса да анулира лимитите за детската болница.
Д-р Бойко Пенков - зам.-министър на здравеопазането: През цялото време се борим приоритет да бъде майчино и детско опазване на здравето. Доказателство в тази посока ще бъде - детската болница да няма предели за нейната активност.
Предложението ще бъде прегледано на 8 май. Педиатрите се заканиха да блокират булеварда пред болничното заведение на 10 май.
 Президентът Румен Радев се срещна с медицински експерти Президентът Румен Радев се срещна с медицински експерти
Здравеопазването е измежду главните цели на всяка просперираща страна. Протестните дейности на медицинските експерти и неудовлетвореността на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР