Работещите в чужбина украинци заработват около една трета от доходите

...
Работещите в чужбина украинци заработват около една трета от доходите
Коментари Харесай

Гастербайтерите изкарват близо 1/3 от бюджета на Украйна

Работещите в чужбина украинци заработват към една трета от приходите на държавния бюджет, заяви телевизия 112 Украйна.
Сумата от идващите от чужбина пари е съпоставима с осигурявинте на хазната доходи от митниците на страната. „ гастербайтерите се превели в Украйна три пъти повече пари, в сравнение с Международния валутен фонд, Европейски Съюз и Съединени американски щати, взети дружно. През първите шест месеца на тази година гастарбайтерите към този момент са превели в Украйна 5,3 милиарда $, което е с 31% повече от същия интервал предходната година “, се споделя в информацията.
„ 9,3 милиарда $ пристигнаха в Украйна през предходната година единствено посредством платежните системи. Още 4-5 милиарда $ евентуално са били импортирани в „ портмонета “. Трудовите мигранти заработват близо една трета от всичцки приходи в бюджета на Украйна. „ Според малкия екран в случай че всички пари, вкарани в Украйна от работещите зад граница украинци, бъдат събрани, може да се окаже, че дори половината от бюджета на Киев идва от чужбина.
Според икономиста Александър Охрименко „ износът на работна мощ стана основен източник за приемането на валута в Украйна “ и този факт единствено ще се ускорява в идващото десетилетие. Според върховен служител от националната банка на Украйна най-популярният всекидневен канал за прекачване на парите е преместването имлично от хората, предаване посредством другари или родственици, а също и посредством водачи, които пътуват по интернационалните трасета.
Според специалисти сега зад граница работят сред 3 и 6 млн. украинци, което съставлява към 16% от работоспособното население на страната. Парадоксално, само че най-вече от гастарбайтерите си изкарват парите в Русия. В същото време най-вече пари идват от работещите в Полша – към една трета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР