Работещите в БНР бяха попарени от сутрешната новина, че в

...
Работещите в БНР бяха попарени от сутрешната новина, че в
Коментари Харесай

След месец протести: Порязаха БНР с 1 милион

Работещите в БНР бяха попарени от утринната вест, че в новия бюджет ще има пари за заплати за всички, протестирали пред Народното събрание, с изключение на за тях. От КНСБ пък пристигна информацията, че за публицистите няма да има и стотинка, макар че заплатите им не са индексирани от три години.

Недоволни обаче настояват, че в публичната медия има десетина именити баровци, които взимат по няколко хиляди, до момента в който останалите едвам свързват двата края. В същото време, има чиновници, които се разписват за под 1000 лв. на месец.

Основното искане на хората в радиото за компенсиране на инфлацията е да получат над 4 милиона лв.. Тази сума би осигурила 20 - 25 % растеж на приходите.

В късния следобяд обаче пристигна радостната вест, БНР не е забравено. Допълнителни пари ще има, само че с милион по-малко, заяви шефът на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ Любослав Костов. 

" Към тази заран всички претенции бяха задоволени като се изключи парите за Националното радио. Всъщност ГЕРБ внесоха законопроекта за повече средства и за Националното радио в размер малко над 3 милиона, което комбинирано с парите, които Асен Василев беше отпуснал, би трябвало да е задоволително за растеж на заплатите най-малко с 20-25 %. Ако мога да обобщя, всички претенции, които КНСБ внесе на депутатите вследствие на трите дни митинги и срещите, които правихме предходната седмица, са задоволени, та дори и 20 милиона от горната страна. Ние искахме 305. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР