Работещите в Апелативен съд – Варна откликнаха на призива на

...
Работещите в Апелативен съд – Варна откликнаха на призива на
Коментари Харесай

Апелативен съд – Варна с помощ за приюта на отец Иван в Нови хан  

 Работещите в Апелативен съд – Варна откликнаха на апела на отец Иван за помощ с дарения за приюта в Нови хан и Якимово. Там са настанени към 200 души в потребност, доста от които деца, оповестиха от пресслужбата на съда.

Пред национални медии отецът сподели, че приютът е пред банкрут, няма хранителни запаси за идната зима и хората са изправени пред тежки месеци.

Думите му трогнаха мнозина, в това число и нас. Варна е един от градовете, в които има самодейност за събиране на облекла и храни. В тази акция с подготвеност се включиха съдиите и чиновниците във Варненския апелативен съд. Те донесоха облекла и обувки, и купиха трайни хранителни артикули. Част от екипа оказва помощ и с самостоятелни парични дарения по банковите сметки, предоставени в формалната интернет страница на приюта:

През последните години отец Иван трансформира помощта за хора, изпаднали в неволя, в своя идея. Освен в Нови хан, той построява фамилни къщи в монтанското село Якимово. " От мен – най-важното: покрив и земя, от вас – отговорност за децата и работата. Всяко от отрочетата би трябвало да учи ", споделя благодетелят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР