Работещите по демонтирането на паметника пред НДК съобщиха за ежедневни

...
Работещите по демонтирането на паметника пред НДК съобщиха за ежедневни
Коментари Харесай

Работещите на паметника пред НДК съобщиха за ежедневни набези

Работещите по демонтирането на паметника пред НДК оповестиха за ежедневни нападения по обекта.

Охраната уточни, че постоянно осведомителната табела е била чупена – четири табели са били заменени за пет дни.

Хора бутат и ритат оградите и се пробват да влязат вътре. При последния случай са били арестувани няколко 20-годишни момчета, разясняват те.

Охранителят на обекта Емилиян Гецов уточни, че полицията е създали протокол и пуснала момчетата. „ Имаха карти на Българска социалистическа партия. Показаха ги. И се заканваха - " Днеска сме двама. Утре сме две хиляди ", изясни той.

Обвинения за това кой е запалил крана пред паметника заваляха и в обществените мрежи. Те са против поддръжниците на паметника. Част от тях са викани са на разпит в полицията, защото 30 минути преди случая били наоколо до паметника. Издал ги пост във " Facebook ".

Николай Билалов, представител на подкрепящите запазването на паметника, уточни, че те са желали да сложат знаме, а не да палят.

Въпреки че публична версия към момента няма хората на обекта към този момент имат визия от къде са влезнали подпалвачите. Според тях те се крият при околните палета, откъдето хвърлят и запалителните течности по крана. Вечерта на пожара даже предизвестяват защитата. По думите им в 3:20 му е почукано на оградата, а в 3:30 пламъците лумват.

Чист шанс е, че няма жертви при случая.

Предстои разглобяване на изгорялото оборудване. То е рисково, защото стрелата може да се срути. " Експлозия не, само че хидравличната течност я няма и стрелата може да се стовари и да има доста жертви ", разяснява заплахите гл. ком. Николай Николов от дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

Все още арестувани по случая няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР