Работещите на територията на “Руския пазар“ в Стара Загора търговци

...
Работещите на територията на “Руския пазар“ в Стара Загора търговци
Коментари Харесай

Търговците от Руския пазар в Стара Загора отново работят

Работещите на територията на “Руския пазар “ в Стара Загора търговци възобновиха активността си, откакто обектите им бяха  в региона на бившето обръщало в кв. „ Казански “. В началото на август стартира преместването  им, тъй като започва повсеместен ремонт на територията на пазара.
построяването на затрупан пазар с разгъната застроена повърхност до 2000 квадратни метра и с най-малко 135 търговски щанда. Той ще бъде с новаторска визия, енергоефективни материали, съвременна вентилация и климатизация. Предвидената комерсиална площ е с опция за отделяне на зони с друга тематичност на предлаганите артикули и произведения.
 Община Стара Загора работи върху развиване на уикенд туризма Община Стара Загора работи върху развиване на уикенд туризма
„ През идната година имаме концепция да развием уикенд туризма на територията на община Стара Загора. Ще има разнообразни акценти в кра...
Ще се обособат и прилежащо площадно пространство с декоративна настилка, паркинги за посетителите и за зареждане за към 100 автомобила, пейки, перголи, фонтани, водни резултати, художествени детайли, осветителни тела. Предвиждат се богато озеленени площи с дървесни типове, храстова растителност и цветни сутерен - всичко което може да трансформира тази част на града във второстепенен градски център.
Проектирани са и четирилентово платно и тротоари на улица „ Капитан Петко челник “ от кръговото кръстовище при бул. „ Цар Симеон Велики “ до пресечката с бул. „ Славянски “, където ще бъде построено ново кръгово кръстовище.
Територията на „ Руския пазар “ от дълги години е в окаяно положение - затрупан е от железна структура и ламарина, със самоделни покрития за отбрана на търговците  от слънце, дъжд и вятър. С реализирането на плана нелицеприятният външен тип на тържището ще бъде сменен от устойчива, функционално пригодна и естетически издържана градска среда.
Финансирането на огромните дейности ще бъде от „ Фонд за устойчиви градове “. Миналата година Община Стара Загора пое  в размер на 10,2 милиона лв.. 6 милиона от тях са за осъществяване на плана за нова визия и благоустрояване на „ Руския  пазар “ и разширението на ул. „ Капитан Петко челник “, който ще започва до края на септември. С станалите 4,2 милиона се прави почналата през септември 2019-а реорганизация на зоопарка. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР