Работещи във военното предприятие Емко отново ще протестират в София.

...
Работещи във военното предприятие Емко отново ще протестират в София.
Коментари Харесай

Работници в `Емко` ще протестират пред сградата на Министерски съвет

Работещи във военното дружество " Емко " още веднъж ще стачкуват в София. Този път митингът ще се организира пред постройката на Министерския съвет в София от 14.00 часа. Основното искане на служащите в предприятието е да запазят работните си места. 

В позиция, която беше публикувана от тяхно име, се показва, че те упорстват да бъдат върнати всички прекъснати от министъра на стопанската система " и неговите служители " контракти за доставка на продукция. Работниците декларират, че са афектирани от липса на поддръжка към тях от страна на ръководещите, като в това време правят оценка поддръжката на разнообразни партии, които са отвън ръководството: 

Протестираме срещу грубото тъпчене на Конституцията на Република България; срещу опълчването на частни и държавни дружества; срещу разрушение на колегиалните връзки сред тези сдружения!

Работещите се афишират и срещу потреблението на контролните органи против работещите, като ги квалифицират като извършители, а управлението на предприятието - като нарушители. Те се афишират и срещу опити на министъра на стопанската система да настрои работещите против ръководителите им.

Не сме съгласни с всеобщите уволнения и закани за уволнения на държавни чиновници, които отхвърлят да вземат участие в схемата по нашето погубване!

Протестираме и се борим срещу опита нашето сдружение и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни иззета!

Настояваме за опазване на имиджа на Република България на външнотърговските пазари и считаме, че имаме голям принос за положителното име на страната ни в областта на специфичната продукция!

Своят митинг и претенции ще заявим за следващ път на 2 октомври 2017 година, от 14:00 до 20:00 часа, на площада пред зала „ Света София “(бивш Партиен дом).

Призоваваме всички наши сътрудници, подизпълнители, контрагенти и всички български жители, които смятат, че настояванията ни са обективни, да ни поддържат!

Нека покажем, че „ Цялата държавна власт произтича от народа “! 

Очаква се на 6 октомври да бъде извършено съвещание на междуведомствения съвет, който преглежда лицензите на военните дружество. Министърът на стопанската система Емил Караниколов разяснява предходната седмица, че се надява " въпросът да бъде решен ".  " По никакъв метод не желаеме да придобиваме това сдружение ", сподели министърът и изясни, че законът разрешава при установени нередности при съхранението на продукция да се лишава лицензът за експорт. 

В същото време от АБВ поискаха съставяне на парламентарна анкетна комисия, която да изследва и откри всички обстоятелства по проблема с „ Емко “ и проблемите във военнопромишления комплекс. От партията обявиха, че ще сезират прокуратурата и ще осведомят Европейската комисия и посланиците на непознати страни у нас за административния произвол от страна на страната, обвързван с отхвърли на Агенцията по вписванията да впише „ Емко “ като притежател на „ Дунарит “. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР