Работещи в завод Терем - Флотски арсенал - Варна блокираха

...
Работещи в завод Терем - Флотски арсенал - Варна блокираха
Коментари Харесай

Протест на работници от Терм - Флотски арсенал блокира пътя за Белосл

Работещи в цех " Терем - Флотски боеприпас " - Варна блокираха пътя за Белослав в символ на митинг, оповестява БНР. Те недоволстват против рокади в управлението и политиката, водена от новия шеф на сдружението.

Протестиращите затвориха пътя към Беослав. Те излязоха с плакати с надписи " Искаме работа и самун за фамилиите ни " и " Не на източването на сдружението ".

По мнение на синдикатите има заплаха техния цех да бъде източен. Ръководството планува сливането на завода във Варна с сдружението " Терем " - Ловеч, което е на загуба от 2 милиона лв..

" Вчера организирахме едно общо заседание на, което поканихме шефа да изясни. Нас ни интересуват съществени въпроси - какво е икономическото положение на сдружението ", изясни един от синдикалистите.

Ръководството уверило с индикатите, че няма да има промени в заплатите и в заплащанията, само че те се съмняват, че концепцията е просто да се оздрави ловешкия цех.

" Терем - Флотски боеприпас " - Варна е в забранителния лист за приватизация.

На мястото на митинга дойде и Иван Досков - изпълнителен шеф на " Терем " ЕАД. Журналисти не бяха позволени на диалога му с служащите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР