Работещи в университетската болница “Свети Иван Рилски“ написаха отворено писмо

...
Работещи в университетската болница “Свети Иван Рилски“ написаха отворено писмо
Коментари Харесай

Болница “Иван Рилски“ се оплака от натиск и опити за дестабилизацията й

Работещи в университетската болница “Свети Иван Рилски “ написаха отворено писмо до президента, служебния министър председател и медиите, с цел да се оплачат от “безпрецедентен напън “ от зам.-министъра на опазването на здравето доктор Димитър Петров. Според тях се цели опит за дестабилизация на една от дребното лечебни заведения с положителни финансови резултати. Зад офанзивите против тях те виждат съдружничество на зам.министър Петров и някогашния началник на болничното заведение и някогашен шеф на НЗОК доктор Дечо Дечев. Според тях Дечев има упоритости да се завърне като началник на болничното заведение и по тази причина нападна сегашния шеф Антон Петков. По думите им се вършат внушения за безсистемно харчене на финансови средства и установени нарушавания, без това да е правилно. Писмото е подписано от десетки работещи в разнообразни клиники на лечебното заведение.

Реакцията им е в отговор на упреците на зам.-министър Петров, че одитен отчет е разкрил голям брой нарушавания в лечебното заведение . Петров даже съобщи, че Министерство на здравеопазването ще желае промяната на още болнични шефове и една от визираните лечебни заведения беше “Иван Рилски “.

Според лечебното заведение обаче цитираният одитен отчет в действителност е пожелан от управлението на болничното заведение и не е цялостен с нарушавания , а съдържа рекомендации за възстановяване на организацията и контрола на работата, с които управлението се е съобразило.

“За поредна година УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ЕАД е с най-хубави финансови резултати, съпоставими с броя на леглата, по отношение на шестте най-големи държавни лечебни заведения в България. УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ няма осъществени загуби и не е позволила никакви просрочени финансови отговорности. Служителите получават в точния момент възнагражденията си, а те са над междинните в бранша “, показват от болничното заведение.

Оттам изясняват, че положителните финансови резултати дават опция всяка година болничното заведение да влага в нови технологии, които усъвършенстват лекуването на нейните пациенти. Именно такава е задачата на подписания контракт за наемане на прилежащата постройка на някогашната компания “Маймекс “, записана на същия административен адрес (бул. „ Иван Е. Гешов “ 15) и намираща се в непосредствена непосредственост, единствено на 3 метра от южната фасада на болничното заведение. Договорът ще даде опция на четири от най-важните структури в болничното заведение да подобрят работата си. Според зам.-министър Димитър Петров той е “скандален “, само че съгласно болничното заведение това е следващата стъпка към рационализация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР