Работещи в ТЕЦ-Сливен блокираха за около половин час пътя София-Бургас

...
Работещи в ТЕЦ-Сливен блокираха за около половин час пътя София-Бургас
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха временно и Подбалканския път

Работещи в ТЕЦ-Сливен блокираха за към половин час пътя София-Бургас край село Тополчане. Близо 100 автомобила и няколко мотоциклета стопираха придвижването на кръговото кръстовище, като с изключение на служащите, които не са на промяна в сливенската " Топлофикация ", на мястото бяха и техните фамилии, както и други хора, които ги поддържат. 

" В основата си това е поддръжка на националните дейности на синдикатите от енергетиката, сподели пред публицисти регионалният координатор на КНСБ Тодор Тодоров. Смятаме, че те са верни, тъй като на България ѝ трябват хора и работни места. Мерките, които се подхващат, идват от краткотрайни държавни управления и има заплаха да оставят цели региони обезселени. Нова Загора е измежду градовете с най-вече служащи по ТЕЦ-овете " Марица Изток ". Искаме от държавното управление да реши умно по какъв начин ще замести тези работни места, по какъв начин ще обезпечи жителите с евтина електрическа енергия. Има заплаха след няколко години да стартираме да внасяме електрическа енергия. " Той бе безапелационен, че до момента в който вървят договарянията, протестните дейности би трябвало да продължат, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Редно е ръководещите да стартират да се вслушват в настояванията на хората, разяснява инж. Павлин Костов, изпълнителен шеф на " Топлофикация - Сливен инж. Ангел Ангелов “. Той още веднъж съобщи, че Топлофикация-Сливен би трябвало да има еднакъв късмет за преструктуриране към различен тип гориво, тъй като в противоположен случай близо 15 хиляди битови клиенти и всички лечебни заведения и детски заведения в Сливен ще останат без отопление. 

 

Няма оптимизъм, разяснява през днешния ден водачът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов преди срещата в Народното събрание с премиера Николай Денков, министри и депутати по отношение на митинга на енергетици и миньори. Тя продължава и сега.

По думите на Манолов има съмнение измежду недоволните протестиращи. То не е съмнение, което в този момент се е случило, то тече най-малко от 2017 година насам и в него няма почтен, разяснява той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР