Работещи в столичния градски транспорт са в протестна и стачна

...
Работещи в столичния градски транспорт са в протестна и стачна
Коментари Харесай

Работещи в столичния градски транспорт готвят протест, искат 30% увеличение на заплатите

Работещи в столичния градски превоз са в протестна и протестна подготвеност. " Основното им искане е за 30% нарастване на заплатите ", сподели ръководителят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов.

Той добави, че с цел да има бюджет на Столичната община, би трябвало да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет, заяви dariknews.bg.

" Но хората не могат да чакат политиците да се схванат. Самите те би трябвало да са виновни към жителите на София и на останалите общини и естествено, да задвижат процеса, с цел да не блокират тези дейности, които биха помогнали Бюджетът да бъде признат по-бързо. 1 март най-късно би трябвало да има нарастване на заплатите. Хората чакат своите нараствания и напрежението в сдруженията пораства ", разяснява Шопов.

Междувременно транспортните федерации на КНСБ и на КТ " Подкрепа " изпратиха писмо до кмета на София Васил Терзиев, в което упорстват да бъде призован Съветът за обществено съдействие по превоза. В него би трябвало да вземат участие и управленията на четирите общински сдружения - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Център за градска подвижност и метрополитена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР