Работещи в столичната Спешна помощ ще протестират пред сградата на

...
Работещи в столичната Спешна помощ ще протестират пред сградата на
Коментари Харесай

Щафетна гладна стачка: Служители на Спешната помощ в София излизат на протест

Работещи в столичната Спешна помощ ще стачкуват пред постройката на незабавния център по отношение на репресивни ограничения от страна на шефа доктор Георги Гелев. Предвижда се начало на щафетна гладна стачка, оповестиха от профсъюз " Защита ", чиито членове са основатели на митинга.

От КНСБ и КТ Подкрепа се разграничиха от идната акция на профсъюз " Защита " в столичната Спешна помощ.

По информация на БНР в протестната акция ще вземат участие водачи на коли за спешна помощ, които ще поддържат собствен сътрудник, от който шефът е изискал писмени пояснения поради отправена засегнатост към работещи в Спешната помощ.

От " Защита " аргументират митинга с непрестанно искане на такива пояснения по доноси, налагане на санкции и отнемане от спомагателни хонорари. От синдиката настояват, че липсва разговор с доктор Георги Гелев, който е шеф на незабавния център от 20 години.

В края на предходната седмица от столичната Спешна помощ обявиха, че по отношение на тези недоказани изказвания инспекторатът на здравното министерство прави инспекции по сигналите на " Защита " и че ще изчакат оповестението на резултатите от тях.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР