Работещи в сферата на културата излязоха на протест заради недостатъчното

...
Работещи в сферата на културата излязоха на протест заради недостатъчното
Коментари Харесай

Служители от сектор Култура протестираха заради Бюджет 2022

Работещи в областта на културата излязоха на митинг поради незадоволителното съгласно тях финансиране на културните институции, планувано в бюджета за тази година. ОТ КНСБ показаха поддръжка към протестните дейности на чиновниците в областта на културата и приканиха депутатите да обезпечат контрактуваното 25-процентно нарастване за всички сектори в сферата.

" Предвиденото 5% минимално нарастване на нашия бюджет даже не покрива инфлацията. За действието на институциите са нужни 50% нарастване “, съобщи Мариела Маламат, зам-председател на федерация „ Култура “.

Освен от заети в областта на културата, на митинг против параметрите на Бюджет 2022 излязоха и огнеборци и чиновници от обществения превоз. Огнеборците също упорстваха за 20% растеж на заплатите и по-добри условия на труд. 

" Днес за следващ път изразихме нашето неодобрение по отношение на направения план за държавен бюджет, в който не са планувани нараствания за чиновниците в Министерство на вътрешните работи ", сподели Станислав Миланов, член на Управителния съвет на профсъюз " Огнеборец ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР