Работещи в метрото в София планират да излязат утре на

...
Работещи в метрото в София планират да излязат утре на
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Разликата в заплатите в метрото достига до 1000 лева

Работещи в метрото в София възнамеряват да излязат на следващия ден на митинг с искане за достойнo систематизиране на средствата за нарастване на работните заплати в " Метрополитен ", оповестиха от КНСБ.

Между синдикатите има разнобой в метода по какъв начин да се разпределят средствата. КНСБ настоява  всички чиновници да получат по 15 %, а от " Подкрепа " считат, че по този начин ще се усили диспропорцията в главната заплата. Разликата сега доближава 1000 лв. за една и съща служба, уточни общинският консултант от Българска социалистическа партия Ваня Григорова.

Спор сред синдикатите за систематизиране на увеличените средства за работещите в Градския превоз има, разгласи Григорова. Тя даде образец с разлика в заплатите.

" Проблемът е в " Метрополитен ", тъй като там в границите на една служба има грандиозни разминавания. При машинистите има машинисти с 1600 лв. главно заплащане и такива с 2600 лв. главно заплащане. Очевидно е, че обществени средства не може и не трябва да се употребяват за задълбочаване на диспропорциите в границите на една служба и към този момент един профсъюз афишира обществено митинг. Няма по какъв начин тези разногласия, които досега от две седмици се водят в границите на предприятието, да не станат обществени ", разяснява Григорова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР