Работещи в Българската агенция по безопасност на храните и в

...
Работещи в Българската агенция по безопасност на храните и в
Коментари Харесай

Държавни служители с унизително ниски заплати твърде лесно могат да бъдат корумпирани

Работещи в Българската организация по сигурност на храните и в Изпълнителната организация по горите ще посрещнат през днешния ден депутатите с протестни претенции. След като изпратиха отворено писмо до народните представители служителите предприемат този ход поради липса на действия както от страна на досегашните ръководещи, по този начин и по отношение на актуализацията на бюджета. 

Те настояват за прекачване на двете агенции на директно послушание на Министерския съвет и нарастване на работните заплати най-малко с 30% още в този момент.

" Очакваме осъществяване на съдружното съглашение на ръководещите досега. Народните представители трябва да извърнат внимание на работещите в БАБХ и Изпълнителната организация по горите ", съобщи пред БНР ръководителят на Националната федерация " Земеделие и горско стопанство " в КТ " Подкрепа " Анелия Иванова.

Бюджетите на двете организации години наред, още със основаването им, са крайно незадоволителни и всяка година орязвани, посочи Иванова. По думите ѝ това пречи на контролните им функционалности.

Заплатите на инспекторите в двете организации варират между 700 и 1100 лв., което е унизително ниско за хора, които извършват контролни функционалности, разяснява Анелия Иванова в предаването " Преди всички " и добави, че има непрекъснато текучество на фрагменти.

" Тези хора в действителност могат да бъдат корумпирани от недобросъвестни ползватели на горите и недобросъвестни търговци, ресторантьори и така нататък "

" Ще преминем, в случай че се наложи, към ефикасни протестни дейности, последователно, в случай че не бъдем чути ", заключи Иванова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР