Работещи в Автомагистрали-Черно море излязоха на протест в центъра на

...
Работещи в Автомагистрали-Черно море излязоха на протест в центъра на
Коментари Харесай

Протест и блокада в центъра на София и АМ „Тракия

Работещи в " Автомагистрали-Черно море " излязоха на митинг в центъра на София и блокираха придвижването пред постройката на Министерския съвет. Причината са неизплатени към 37 милиона лв. за ремонта на автомагистрала " Тракия ".

Според протестиращите последния месец заплати не са получили близо 800 индивида. Това продължавало към този момент четири месеца. Освен това заплащанията към доставчиците на горива и строителни материали също закъснявали.

Когато страната не заплаща отговорностите си, дава неприятен образец на други в страната, желаеме парите си, скандират протестиращите.

Те припомниха, че към този момент са имали среща със строителния министър Виолета Комитова, само че без резултат. Работещите се оплакаха, че към този момент не могат да заплащат сметките си за ток, а от детските градини прибирали децата им поради неплатени такси.

Протест имаше и на автомагистрала. „ Тракия ". Недоволните блокираха пътя при км 165.

Протест на служащи на „ Автомагистрали-Черно море “ блокираха и пътя Русе-Разград. Те затвориха за половин час кръстовището към село Червена вода на изхода на Русе, като разпънаха и 100-метров народен байрак.

В декларация до президента, премиера и строителния министър протестиращите написаха, че упорстват за заплащане на дължимото. И допълниха, че митингите не престават до момента в който получат парите си. Документът беше импортиран в трите институции.

Министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова, зам.-министър Захари Христов и управленията на Агенция " Пътна инфраструктура " и " Автомагистрали " ЕАД ще създадат изказване по отношение на протестните дейности на " Автомагистрали - Черно море " АД пред постройката на Министерство на регионалното развитие, оповестиха от ведомството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР