Работещи в Автомагистрали-Черно море излязоха на протест в центъра на

...
Работещи в Автомагистрали-Черно море излязоха на протест в центъра на
Коментари Харесай

Искаме си парите и работните места: Пътни строители на протест пред МС и на Хемус

Работещи в " Автомагистрали-Черно море " излязоха на митинг в центъра на София и блокираха придвижването пред постройката на Министерския съвет, предава Българска телеграфна агенция.

Причината са неизплатени към 37 милиона лв. за ремонта на автомагистрала " Тракия ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Според протестиращите последния месец заплати не са получили близо 800 индивида. Това продължавало към този момент четири месеца. Освен това заплащанията към доставчиците на горива и строителни материали също закъснявали.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Когато страната не заплаща отговорностите си, дава неприятен образец на други в страната, желаеме парите си, скандират протестиращите. Те припомниха, че към този момент са имали среща със строителния министър Виолета Комитова, само че без резултат.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Работещите се оплакаха, че към този момент не могат да заплащат сметките си за ток, а от детските градини прибирали децата им поради неплатени такси.

В декларация до президента, премиера и строителния министър протестиращите написаха, че упорстват за заплащане на дължимото. И допълниха, че митингите не престават до момента в който получат парите си. Документът беше импортиран в трите институции.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Работници от " Автомагистрали Черно море " блокираха и пътен възел " Белокопитово " на автомагистрала " Хемус ".

Протестът е поради наразплатени над 36 милиона лв. за ремонта на автомагистрала " Тракия ".

Създадена е краткотрайна организация на придвижване в районна - през обходни направления, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи на Шумен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР