Работещи срещу в страни извън Западните Балкани, включително Гърция, ще

...
Работещи срещу в страни извън Западните Балкани, включително Гърция, ще
Коментари Харесай

САЩ ще включват в черния списък действащи срещу Договора от Преспа лица

Работещи против в страни отвън Западните Балкани, в това число Гърция, ще бъдат включени в черния лист на Съединени американски щати.

Говорител на Държавния департамент сподели пред „ Гласът на Америка “, че администрацията на Байдън възнамерява да разшири глобите и върху други страни, в това число Гърция, която е подписала Преспанското съглашение и е обект на някои отговорности.

" Изпълнителна заповед 14033 разрешава наказания против тези, които подценяват стабилността на Западните Балкани, където и да се намират, при изискване че дават отговор на съответните критерии за таргетиране ", сподели представител на Държавния департамент.
 Анкета: Всеки втори грък не утвърждава Преспанското съглашение Анкета: Всеки втори грък не утвърждава Преспанското съглашение
Половината от интервюираните гърци, или 51%, считат, че Преспанското съглашение е ход в неверната посока, а 36,8% - в вярната посока....

Той също по този начин сподели пред медията по-рано тази седмица, че решенията за прибавяне на нови имена към черния лист са " предмет на деликатен, порядъчен развой и се ползват единствено в най-сериозните случаи ".

Попитан дали изпълнителната заповед на Байдън включва и жители, които обществено се опълчват на Преспанското съглашение в обществените медии, представителят сподели, че желанието на Съединени американски щати не е да попречи на хората да показват мнение и че Съединени американски щати предизвикват мощна полемика и спор измежду жителите в международен мащаб и на. Той акцентира, че " изпълнителната заповед е инструмент, ориентиран към тези, които подкопават стабилността на Западните Балкани, и спомага за укрепването на основите за мир, сигурност и непоклатимост в района ".

" Изпълнителната заповед се отнася до дейности, които подкопават демократичните процеси, на опити за нарушаването им, възпрепятстване или опасност за осъществяването на интернационалните мирни съглашения, присъединяване в съществени нарушавания на правата на индивида или корупция, наред с други действия “.

По-рано този месец президентът Джо Байдън издаде изпълнителна заповед за заледяване на имущество и възбрана на жители да влизат в Съединени американски щати като опасност за сигурността и мира на която и да е страна от Западните Балкани. Санкциите ще се ползват и за лица, които с изключение на всичко друго са виновни или вземат участие във възпрепятстването на осъществяването на Преспанското съглашение от 2018 година и Охридското рамково съглашение от 2001 година Изпълнителната заповед ще включва и лица, които са директно или индиректно забъркани в корупция, корист с обществени средства, рушвет и други сходни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР