Работещи от у нас чужденци не проумяват защо българите се

...
Работещи от у нас чужденци не проумяват защо българите се
Коментари Харесай

Чужденци, които работят у нас: Тук е евтиния, защо се оплаквате от високи цени

Работещи от у нас чужденци не проумяват за какво българите се оплакват от високи цени.

Продължава нарастването на цените на някои съществени храни през последната седмица. Томас и Ейдриън са в България по работа и единствено за няколко дни са натрупали усещания за цените у нас, пише plovdiv24.bg. 

" Мога да кажа, че плодовете и зеленчуците да вземем за пример са към 20% по-евтини тук, в сравнение с в Португалия. Храната е евтина и наемите са доста, доста по-евтини. Не мога да кажа като заплата какво получаваме, само че сигурно е повече, в сравнение с междинната заплата в България ", съобщи Томас пред Bulgaria On Air.

" Единственото нещо, което ми се коства друго и е по-скъпо тук, е техниката. Но всичко друго е по-евтино тук ", разяснява Ейдриън.

Цените у нас не престават да порастват, демонстрират последните данни. Само от началото на годината така наречен показател на тържищните цени е повишен с съвсем 5 на 100. А растежът в цените на едро неизбежно се отразява и върху тези за крайния 

" Трябва още време, с цел да може тази индустриална инфлация да се разнесе, в случай че не напълно, то най-малко отчасти към потребителските цени и потребителските артикули. Така че ще усещаме въздействието на високите цени най-малко в първото тримесечие на тази година ", съобщи икономистът Румен Гълъбинов.

Заложената в бюджета инфлация за тази година е близо 6 на 100, а съгласно специалистите е допустимо тази година тя да е по-ниска от миналогодишната.

" Надявам се към средата на тази година да има усмиряване на енергийните цени след зимния сезон. Откъдето да пристигна и едно стабилизиране на всички останали потребителски цени. Така че в края на тази година да имаме по-ниска инфлация, в сравнение с предходната година ", предвижда икономистът.

Инфлация от към 6 на 100 тази година чакат и от Европейската комисия. Оттам обаче предизвестяват, че по-високите цени на силата и храните в допълнение понижават покупателната дарба на семействата с ниски приходи, в случай че те не получат обезщетения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР