Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и

...
Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и
Коментари Харесай

Тенчо Тенев се закани да съди Демерджиев

Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам какъв брой са съществени и виновни, съобщи пред БНР комисар Тенчо Тенев, който е някогашен шеф на " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

Комисар Тенев съобщи, че ще съди министъра на вътрешните работи. Думите му са откакто през вчерашния ден вътрешният министърът Иван Демерджиев смени 7 от 9-имата шефове на столични районни ръководства с претекст, че не са организирали добре работата си и е имало слаб надзор.

" Колежката от V –то РПУ, под чието управление беше хванат Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади дами на бул. " Черни връх ", нямам доверие да е осъществявала чадър и да липсва надзор. На него му беше изработен обиск, след който бяха открити огромни количества опиати, беше формирана кореспонденция и всичко беше обещано на прокуратурата ", съобщи Тенев.

Доскорошния катаджия №1 не приема изказванията за слаб надзор върху подчинените си по случая " Семерджиев ".

Пенсиониралият се Тенев посочи функционалностите на служебното държавно управление – то се назначава, с цел да бъдат извършени почтени избори. " Вчера чух от основния секретар изрази като " политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи ", сподели комисар Тенев.

Четирима полицейски шефове осигурявали " чадър ” над Семерджиев

" Служебният кабинет не е политически ", посочи той и напомни, че точно по време на служебния кабинет, воден от Гълъб Донев, бяха заменени много висши служители на реда на територията на страната. Според Тенев, те са работили добре при предходните избори и сходен ход е непонятен.

" Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени вярно хората, които работят в системата на Министерство на вътрешните работи ”, счита комисар Тенев.

" Началникът на РПУ излиза отговорен за всичко и за всички. Той не може да стои до 400 души и да следи какво прави всеки от тях. Има подчиненост и всеки знае какви са неговите отговорности ", изясни някогашният началник на КАТ.

Тенчо Тенев: Докато бях шеф, рапортувах за Семерджиев на прокуратурата два пъти

" Не мисля, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи е индивидът, който предлага новите началници на РПУ-та ”, съобщи той.

Тенчо Тенев не приема обясненията за промяната на някогашния началник на ОДМВР-Кюстендил Светослав Григоров.

" Преди известно време имаше арестувани политически лица, които бяха нарушили закона в неговата дирекция. Той си е приключил добре работата. Познавам и някогашния шеф на ОДМВР – Хасково. Не знам за какво се сменят такива честни чиновници ", добави Тенчо Тенев.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР