Работата за присъединяването ни към Шенген продължава на всички нива

...
Работата за присъединяването ни към Шенген продължава на всички нива
Коментари Харесай

Румен Радев: Има всички шансове да влезем в Шенген догодина

Работата за присъединението ни към Шенген продължава на всички равнища на дипломацията, само че има работа, която би трябвало да се свърши и в България. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани. Той прикани партиите у нас да не политизират тематиката.

" Това Народно заседание би трябвало да одобри законите по Плана за възобновяване и развиване за правосъдната промяна. Имаме всички шансове следващата година България да се причисли и това го знам от диалози с европейските ни сътрудници, в това число и с Рюте. Но това до огромна степен, зависи от нас и от това по какъв начин ще играем на терена на дипломацията без страсти ", уточни Румен Радев.

Относно следствието на " Скайнюз ", съгласно което български гранични служители на реда са стреляли и ранили сирийски жител, направил опит да премине на територията на страната ни от Турция, Радев уточни, че казусът се ревизира.  " Има нападателно държание от страна на мигрантите, потрошен полицейски автомобил и ранен служител на реда. Нямаме данни за създаден изстрел от български служител на реда на границата към мигранти ", уточни президентът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР