Работата върви към приключване, над 95% от настилката е пренаредена,

...
Работата върви към приключване, над 95% от настилката е пренаредена,
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София Ангел Джоргов: Над 95% от настилката с жълти павета е пренаредена

Работата върви към привършване, над 95% от настилката е пренаредена, остава единствено в зоната на кръстовището с ул. " 15-и ноември ". Миналия път го казахме, най-важно за нас е качеството.

Това съобщи заместник-кметът на Столична община в направление „ Обществено строителство “ Ангел Джоргов пред публицисти по време на инспекция по пренареждането.

Тук има непрекъснато представители на надзора и Столичната община, както и техническите ръководители, изясни Джоргов. Казахме, че както на този бул., по този начин и на всички останали булеварди, на които има поправки и стеснения, гоним период - 15 септември, само че не на всички места това е допустимо, уточни зам.-кметът.

Даваме си сметка, че това е главен столичен бул. и пренареждането ще завърши напълно скоро, срокът на плана с контракта за безплатна финансова помощ е декември тази година, уточни Джоргов. Той добави, че реденото на паветата ще завърши до другата седмица, по-късно остава да се фугира, маркира и да се създадат няколко теста. По думите му всички материали се тестват както в лаборатория, по този начин и на място. Работата тук не стопира нито събота, нито неделя, уточни зам.-кметът.

Ръководителят на строителния контрол инж. Тодор Тодоров изясни, че се съблюдава напълно технологията по пренареждането на жълтите павета, одобрена от работната група, назначена от Столична община. Спазва се размера на фугите, паветата бяха авансово калибрирани в три размера, съблюдава се и слагането през 10 метра на ограничители, уточни Тодоров. Той добави, че се съблюдава и зърнометрията на пясъка, който се поставя - единият тип е като поставка за паветата, а другият - за фугирането на паветата.

По думите на ръководителя в този момент следва и трето по ред " фугиране-мокрене-фугиране ", с цел да може оптимално да се уплътнят фугите сред обособените павета. Паветата са истински и са разграничени на три размера, с цел да може да се съблюдава размерът на фугите, изясни Тодоров.

За 15 септември успяхме да пуснем кръстовището на бул. " Симеоновско шосе " с бул. " Г. М. Димитров ", нощес пуснахме и стеснението в кв. " Княжево " при бул. " Цар Борис III “, пуснахме преди два дни и бул. " Чепинско шосе ", което също беше в ремонт, сподели Джоргов. Той добави, че е пуснато и придвижването на ул. „ Искърско дефиле “, което по думите му е доста значима артерия.

В момента вървят няколко огромни ремонта и създаване на нови булеварди. До края на октомври ще пуснем напълно бул. " Филип Кутев ", а ремонтът на ул. " Кукуш ", също върви, изясни Джоргов. В понеделник стартира построяването на Южното платно на бул. " Филип Кутев ", там където е кръстовището сред бул. " Черни връх " и ул. " Сребърна ", уповавам се до две-три седмици да стартира и пробивът на бул. " Тодор Каблешков ", уточни той. Предстои да получим позволение и за пробива при бул. " Рожен ", където планът към този момент е изработен, добави Джоргов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР