Работата с неуверен шеф може да бъде истинско предизвикателство. Съществуват

...
Работата с неуверен шеф може да бъде истинско предизвикателство. Съществуват
Коментари Харесай

Неувереният шеф

Работата с нерешителен началник може да бъде същинско предизвикателство. Съществуват обаче няколко метода да извършите това прекарване по-поносимо. Възможно е даже да подобрите работната среда и насърчите продуктивните и хармонични връзки с вашия водач. Ето няколко неща, които би трябвало да имате поради, когато си имате работа с нерешителен началник:

Не позволявайте на неговата липса на самочувствие да се отрази на вас

Неувереният водач нормално показва неналичието си на самочувствие под формата на съмнение – в своите чиновници, в своите работодатели и даже в работното място като цяло. Този вид шефове постоянно упрекват другите, когато нещо не върви по проект. Те също по този начин страдат от непрестанна параноя, мислейки, че някой се пробва да ги измести от позицията им. Най-добрият метод да се справите с един подобен водач е да осъзнаете, че държанието му не е доказателство, че вие или вашите сътрудници сте създали някаква неточност,  а просто е отражение на неговото подозрението в личните му качества.

Оценете мощните му страни

Трудно е да намерите нещо, за което да похвалите вашия началник, когато неговата нерешителност прави работата ви по-трудна, само че точно в тези сложни условия човек би трябвало да се старае да гледа на нещата през положителна призма. Ако можете да се фокусирате върху гениите и мощните страни на вашия началник ще намерите причина да го похвалите, а това ще му помогне да овладее своята нерешителност.

Не допускайте съпоставения

Комплексите и неувереността постоянно са резултат от съпоставения с други по-успешни и можещи хора. Не сравнявайте шефа си с други и не го насърчавайте опитите му да бъде някой, който не е в действителност. Помогнете му да се усеща добре в личната си кожа и му покажете, че всеки прави неточности и има на какво да се научи, както в професионален, по този начин и в персонален проект.

Направете връзка сред персоналния си триумф и този на вашия водач

Поддържането на висока работливост и ефикасност под управлението на нерешителен началник може да бъде много мъчно, изключително в случай че човек тормози да не засенчи своя водач. Много постоянно най-хубавият метод в тези случаи е да припомните на шефа си, че вашия триумф е директно обвързван с техния. Обяснете на вашия управител, че достиженията ви нямаше да бъдат вероятни без неговите препоръки, упътвания и управление.

....................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР