Работата по проекта на Закон за въвеждане на еврото в

...
Работата по проекта на Закон за въвеждане на еврото в
Коментари Харесай

Пращат закона за еврото в ЕК

Работата по плана на Закон за въвеждане на еврото в България е в напреднала фаза. Законопроектът е направен от работна група към Координационния съвет за подготовка на България за участие в еврозоната, включващ огромен брой институции, оповестява министър председателят Гълъб Донев в отговор на депутатски въпрос.

Той прецизира, че следва дефинитивно координиране на плана сред националните институции, след което той ще бъде изпратен за координиране от Европейската комисия и Европейската централна банка.

Чак по-късно законопроектът ще бъде пуснат за публично разискване, прецизира Донев. След утвърждението му от Министерски съвет Законът за въвеждане на еврото ще би трябвало да се утвърди и от Народното събрание.

По отношение на останалите закон – този за Българска народна банка към този момент е изпратен за координиране в Европейска комисия и ЕЦБ, показва министър-председателят. След отразяване на мненията на двете европейски институции, следва публикуването му за публично разискване.

Внасят закона за приемането на еврото до месец

Не по този начин обаче стоят нещата с Кодекса за застраховането, измененията по който провокираха бурно неодобрение от застрахователните компании.
 istock istock
Поради сензитивния темперамент на предлаганите промени, както и острата реакция и отзив по тях, законопроектът ще бъде импортиран за разискване и приемане от Народното събрание едвам след реализиране на единодушие по текстовете със заинтригуваните организации от сектора, показва министър председателят.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР