Работата по предложеното надграждане на пътя A5 до Дери и

...
Работата по предложеното надграждане на пътя A5 до Дери и
Коментари Харесай

Работата по надграждането на пътя от Донегал до Дъблин ще започне преди края на годината, казва министърът

Работата по препоръчаното надграждане на пътя A5 до Дери и Донегал ще стартира преди края на годината, сподели министърът на инфраструктурата на Севера сподели.

Джон О'Дауд говореше след оповестяването на доста финансиране за плана от ирландското държавно управление, описвайки A5 като „ един от най-опасните пътища на този остров “.

A5 беше обект на апели за усъвършенстване заради огромния брой съдбовни конфликти по маршрута, който свързва град Дери и северен Донегал с Дъблин.

Схема за преобразяване на A5 в платно с две платна беше утвърден за първи път през 2007 година, само че беше спрян от правосъдни процедури и беше изправен пред неустановеност във финансирането.

От 2007 година съвсем 50 души са починали на еднолентовия път, в това число трима членове на едно и също семейство при един конфликт.

Ирландското държавно управление по-рано се ангажира с 468 милиона евро за плана A5 в Споразумението от Сейнт Андрюс от 2006 година Въпреки това, той понижи това до 87 милиона евро по време на фина...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР