Работата по обеззаразяването в британския град Солсбъри приключи близо година

...
Работата по обеззаразяването в британския град Солсбъри приключи близо година
Коментари Харесай

След година: Приключи обеззаразяването след отравянето на Скрипал

Работата по обеззаразяването в английския град Солсбъри завърши близо година след опита за отравяне на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал с Новичок. Това заяви през днешния ден английското министерство на околната среда, представено от Франс прес.

 
Къщата на някогашния съветски разузнавач в този югозападен британски град е последният от 12 обекта, които бяха подробно почистени.
 
Около 190 военни и екипи от експерти направиха работата по обеззаразяването в Солсбъри и прилежащата община Еймсбъри, където през юли жена откри гибелта си след контакт със същото вещество.

 Скрипал отравяне Еймсбъри Солсбъри БГНЕС-->
Освен къщата на Скрипал, почистени бяха пейката, където той бе открит в безсъзнание с щерка си Юлия, пицария, бирария и търговски център, които двамата са посетили на 4 март 2018 година Обеззаразен е бил и домът на служител на реда, който е бил контакт с нервнопаралитичното вещество. Почистени са и три обекта в Еймсбъри.
 
Британското държавно управление упреква Русия, че стои зад нападението с Новичок и издейства европейска заповед за арест на двама руснаци, показани като сътрудници на съветското военно разузнаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР