Работата по досъдебното производство по случая Nеxo продължава. Това посочва

...
Работата по досъдебното производство по случая Nеxo продължава. Това посочва
Коментари Харесай

Прокуратурата: Има жалби от британски граждани с оплаквания за измами от Nexo

Работата по досъдебното произвеждане по случая " Nеxo " продължава. Това показва в свое изказване представителят на основния прокурор Сийка Милева.

По следствието са приобщени доста тъжби от английски жители , съдържащи изказвания, че са жертва на измами от страна на " Nexo " , сподели още Милева.

Постигнатото съглашение сред Nexo Capital Inc., записана през 2018 год. на Каймановите острови и способените регулаторни органи на Съединени американски щати е показателно за това, че разследваните от нас лица признават виновността си, а точно, че са предложили финансови и банкови услуги без позволение , заобикаляйки и нарушавайки разпоредбите за отбрана на вложителите, написа в изказването на представителя на основния прокурор.

Милева напомня, че следствието в България е за проведена незаконна група , основана за осъществяване на финансови закононарушения, в това число „ пране на пари “, даване на банкови и финансови услуги без лиценз, компютърни измами и данъчни закононарушения.

Във връзка с формираното досъдебно произвеждане у нас, още в края на предходната година е изпратена молба за правна помощ до Съединени американски щати. Изготвят се и престои да се изпратят молби за правна помощ и Европейски заповеди за следствие и до други страни, за да се съберат всички доказателства, нужни за изясняване на цялостната фактическа конюнктура с оглед предмета на доказване по делото, показва Сийка Милева.

По-рано през днешния ден от Nexo цитираха елементи по споразуменията, съгласно които " не са налице каквито и да било изказвания или обвинявания от страна на федералните регулатори на Съединени американски щати, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики , или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на компанията ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР