Работата от вкъщи увеличава вероятността от грешки, според изследователи от

...
Работата от вкъщи увеличава вероятността от грешки, според изследователи от
Коментари Харесай

Подводните камъни на дистанционната работа

Работата от у дома усилва вероятността от неточности, съгласно откриватели от университета Еразъм Ротердамски в Нидерландия. Те са описали детайлностите в публикация в.

Учените са анализирали към 215 хиляди хода в партии шах, играни както онлайн, по този начин и при естествени условия, лице в лице. Оказва се, че при игра от разстояние участниците са позволили доста повече неточности. Ако актуалният международен първенец по шах Магнус Карлсен беше играл толкоз зле, той щеше да падне от първото място на двадесето, споделят създателите.
Проучване: Много хора ще продължат да работят от вкъщи си и след пандемията
Много хора ще продължат да работят от вкъщи си и след пандемията. Но в това време бизнесът обмисля цялостна метаморфоза на офис площи...

Най-силно изразена разлика се следила при започване на пандемията, когато шахматистите преди малко били минали от постоянни към онлайн шампионати. Впоследствие броят на грешките намалял.

Играта на шах е като работа в офис, изясняват откривателите: изисква се тактика, разбор и протича в условия на дефицит на време. Играта изисква същите когнитивни умения като за сформиране на контракт или подготовка на документи. Ето за какво откривателите считат, че получените резултати са годни и за трудовата активност.

Въпреки че чиновниците съумяват да се оправят със отговорностите си на задоволително равнище, тяхната продуктивност понижава и към момента не е ясно дали с времето ще се върне към предходните равнища.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР