Работата от вкъщи е мотивирала много хора, най-вече от големите

...
Работата от вкъщи е мотивирала много хора, най-вече от големите
Коментари Харесай

Заради работата от вкъщи много германци се местят от големите градове в предградията

Работата от у дома е стимулирала доста хора, най-много от огромните градове, да сменят мястото, на което живеят. Това сочат резултатите от изследване, извършено измежду 12 000 души в Германия от икономическия институт " Ифо " (ifo) и уеб страницата за недвижими парцели immowelt, заяви " Ифо " в прессъобщение.

" Сред тези, които са напуснали огромните градове, 38 % са се пренесли в покрайнини, 30 % са предпочели по-малки градове с сред 100 000 и 500 000 поданици. Само 9 % са избрали градчета, а 5 % - селски региони ", прецизира Матиас Долс, заместител шеф на Центъра за макроикономика и проучвания към института.

Запитани за проектите си за идващите 12 месеца, 10 % от интервюираните поданици на градовете дават отговор, че възнамеряват значимо пренасяне. Сред тях 40 % имат намерение да се реалокират в по-малък град, а 22 % - в покрайнини. Градчетата и селските региони са най-рядко посочвани като дестинация за нов дом (съответно от 8 и 12 % от отговорилите). 

" Противно на някои упования, пандемията от КОВИД-19 не е провокирала всеобщо преселение към провинцията. Резултатите от проучването ни сочат, че няма възможност това да се случи и в бъдеще ", отбелязва Долс. 

Финансовите съображения играят все по-значима роля в решението за пренасяне.  " Респондентите показват повишените съществени разноски за наеми, без да се включва отоплението, и за сила като огромни ценови тласъци за решението им ", добавя специалистът.

Резултатите се основават на представително изследване измежду 12 000 души, извършено през есента на 2022 година. То актуализира анкета от май 2021 г. 

През май 2021 година 12 % от интервюираните тогава са възприемали жилищните разноски като огромно финансово задължение. Този % е повишен до 20 % измежду интервюирани през есента на предходната година. Сред хората, които възнамеряват да се реалокират през идващите 12 месеца, 12 % показват финансовата тежест като най-важната причина за преместването си. Преди енергийната рецесия финансовите съображения бяха доста по-слаб фактор, означи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР