Работата от разстояние доведе до появата на нов тип работници:

...
Работата от разстояние доведе до появата на нов тип работници:
Коментари Харесай

Кои държави предлагат предимства на дигиталните номади

Работата от разстояние докара до появяването на нов вид служащи: така наречен " цифрови номади ". Това са експерти, които с компютър и Wi-Fi връзка наоколо могат да работят от всяка точка на света. Предвид това доста страни се пробват да привлекат тези експерти, тъй като за тях това може да значи и доходи, пише eleconomista.es. 

Италия е последната страна, която разгласи, че ще издава визи на цифровите номади, позволяващи на хора нерезиденти да работят отдалечено в страната цяла година. Законът, утвърден на 28 март, цели да насърчи отдалечените служащи, които не обитават в Европейския съюз, да живеят и една година в Италия. Визата обаче е предопределена за " високо квалифицирани " фрагменти, макар че държавното управление към момента не е дефинирало ясно какво тъкмо има поради " високо квалифицирани " и дали ще има условие за най-малък приход за претендентите.

Хърватия стартира да приема цифрови номади през януари 2021 година Кандидатстването за живеене в балканската страна обаче не е напълно елементарно. Работниците от разстояние би трябвало да покажат, че имат задоволително пари, с цел да се устоят по време на престоя си, с приход от 2200 евро на месец или спестявания от към 25 000 евро за цялата година. Временният престой за отдалечените служащи се дава за най-много една година и не може да бъде продължен, излиза наяве от уеб страницата на държавното управление. Желаещите обаче могат да аплайват още веднъж шест месеца след приключване на предходния престой.

Хора от всевъзможни националности могат да аплайват за новата стратегия за отдалечена работа на Дубай , при изискване че печелят еквивалента на 5000 $ на месец. Таксата за кандидатстване е 287 $. Работниците могат да напущат и да влизат още веднъж страната по избор, само че престоят им може да бъде анулиран, в случай че пасажерите изоставен Дубай за шест месеца.

Работата от Бахамите може да бъде фантазия за мнозина, в този момент може би по-достъпна с помощта на престоя с уголемен достъп. Новото 12-месечно позволение за престояване, наречено BEATS, разрешава на отдалечени служащи и студенти да живеят и да се движат сред 16 разнообразни острова на Бахамските острови, в това число Андрос, Ексума, Елеутера и Парадайз Айлънд. Хората, които желаят да работят от разстояние би трябвало да имат здравно обезпечаване и годишен приход от минимум 70 000 $. Таксата за кандидатстване също е 500 $.

Естония е пионер в даването на благоприятни условия за привличане на задгранични цифрови служащи доста преди експлоадирането на COVID-19. От август 2020 година отдалечените служащи, които дават отговор на нужните условия, могат да аплайват за опцията да живеят до една година в Естония и да могат да работят легално посредством стратегия, добавена към към този момент добре познатата им e-резиденция. Визата за цифровите номади изисква, несъмнено, или да имате постоянен контракт за работа от разстояние, или да демонстрирате месечен приход преди налози от към 3500 евро.

Испания също възнамерява да вкара удобства за тази група служащи в оповестения Закон за стартъпите. Целта на изпълнителната власт е да приспособява бизнес екосистемата и да благоприятства набирането на служащи в нововъзникващи браншове и компании като се обезпечи нужната еластичност на специфичната работна среда. Една от точките, включени в този нов закон, е специфична виза, която да благоприятства цифровите номади в Испания. Този вид виза е ориентирана към хората, които работят в Испания за задгранична компания, в това число в аудиовизуалната сфера. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР