Работата ни е да решаваме проблемите на хората и това

...
Работата ни е да решаваме проблемите на хората и това
Коментари Харесай

Деница Сачева: Безотговорно е да се подава оставка

Работата ни е да решаваме проблемите на хората и това вършим. Подготвяме системите за един доста тежък сезон до края на годината. Правителството няма да подаде оставка, тъй като това би било извънредно безконтролно. Хората чакат съответни дейности. Действащият парламент е основен инструмент за решение на проблеми. Доказа се и във времето на изолацията. Това сподели общественият министър Деница Сачева в " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3.

Защитаваме стандартите, свързани със обществените услуги. Има нарастване на заплатите с 21% на работещите там. Парите за пенсионерите (50 лв. месечно за три месеца) идват от държавния бюджет. За първи път се прави такава универсална поддръжка за всички пенсионери, сподели още Сачева.

Тя изясни, че ще изиска отпущането на 89 до 100 милиона лв. за поддръжка на фамилии с деца, в случай че се наложи затваряне на учебни заведения и детски градини. Министърът подсети, че са отпуснати в допълнение 122 милиона лв. за обезпечаване на обществени асистенти на нуждаещите се. Тя означи също, че за хората на първа линия ще бъде продължена мярката с 1000 лв. и ще бъде разширена. Разделенията у нас са прекалено много и би трябвало да се спре с чертаенето на разграничителни линии, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР