Работата на служебния кабинет е да произведе избори, а не

...
Работата на служебния кабинет е да произведе избори, а не
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Служебният кабинет да не се меси в работата на партиите

" Работата на служебния кабинет е да създаде избори, а не да се меси в работата на партиите. Тази престрелка не води до нищо положително ", съобщи секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова в тв изявление. Весела Лечева е коментирала работата на парламентарната ни група, не мисля, че това е редно, изясни тя.
" При избора на ръководител на Народното събрание Българска социалистическа партия зае държавническата позиция. С поддръжката си ние доказахме, че мислим за бъдещето на България. За всички е ясно, че без  ръководител и работещ парламент не може да се пристъпи към приемането на бюджета, както и на законите по Плана за възобновяване и резистентност ", разяснява Емилова. По думите й от левицата са дали своят вот за най-възрастният депутат да стане ръководител на Народно събрание, а не за предложение на ГЕРБ.
" Българска социалистическа партия имаме безапелационна позиция във връзка с първия мандат - няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Щом се сформира държавно управление, в случай че има импортирани законопроекти по избрани политики, които касаят бъдещето на България, е допустимо да водим диалози. Няма по какъв начин откакто 12 години си се борил против политиката на избрана политическа мощ, в този момент внезапно да застанеш до нея и да подкрепяш държавното управление й ", безапелационна е Емилова.
" Още като гласувахме за ръководител на Народно събрание предупредихме, че може да има мнения от вида " коалиция за хартиената бюлетина ". Все едно ние да кажем в идващите дни, че ще има " коалиция на войната " за тези, които желаят да поддържат оръжия за Украйна ", разясни Емилова. " Българска социалистическа партия защитаваше напълно машинния избор, само че той изигра своята роля. По-възрастните гласоподаватели заради боязън от машините не излизат да гласоподават и по тази причина Българска социалистическа партия желае връщането на смесения избор ", посочи тя.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР