Работата на съоръжението ще бъде преустановена до издаването на писмено

...
Работата на съоръжението ще бъде преустановена до издаването на писмено
Коментари Харесай

Експерти от РИОСВ запечатаха котела на въглища в “Топлофикация“ ЕАД- Габрово

Работата на оборудването ще бъде прекратена до издаването на документално удостоверение от Регионална инспекция за опазване на околната среда, че сдружението е подхванало ограничения за недопускането на неорганизирани излъчвания на пепел в атмосферния въздух от постройката, в която се намира.

До налагането на мярката се стигна след голям брой инспекции.На 7 февруари т.г. е открито неорганизирано изпускане на пепел в атмосферния въздух от постройката, в която се намира котлоагрегата.. След установеното нарушаване бе формиран акт на сдружението, като бе наложена имуществена глоба в размер 2000 лева Експертите връчиха и наставление, с което задължиха “Топлофикация “ да прекрати неорганизираното изпускане на пепел до 9 февруари и да оповестява на РИОСВ- Велико Търново за повреди, прекъсване и стартиране на котлоагрегата. Ден след приключването на периода за премахване на неизправностите, специалистите откриха, че неорганизираното изпускане на пепел продължава. Контролните органи издадоха ново наставление, като задължиха„ Топлофикация “ ЕАД- Габрово да в профил неизправностите до 24 февруари т.г. и да показа дълготраен и кратковременен проект за възстановяване на техническото положение.

Проведена бе и работна среща в Областна администрация- Габрово с специалисти от РИОСВ-Велико Търново, представители на Община Габрово и на “Топлофикация “ ЕАД- Габрово, в която управлението на предприятието пое ангажимент да извърши предписаното в период.

При следваща инспекция на 10 март бе открито, че задължението на сдружението не е изпълнен, подхванатите ограничения са неефективни и незадоволителни. Това принуди РИОСВ- Велико Търново да наложи най-тежката административна мярка, посредством извеждане от употреба и пломбиране на горивната апаратура.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР